Ranní rituál – pití vody na lačno

Ranní pití vody na lačno je rituál pocházející s japonské kultury. A právě Japonci dokazují, že na něm něco bude.

Na rozdíl od západní kultury v Japonsku nejsou tak rozšířené civilizační choroby jako je například cukrovka, obezita či kardiovaskulární onemocnění, a Japonky se mohou pochlubit krásně štíhlým tělem. Pojďme o tomto rituálu zjistit více a inspirovat se u Japonců, jak svému tělu prospět.

Nastavte si ranní rituál

Větší množství vody po ránu může pomoci zbavit tělo rychle toxinů a pomoci mu lépe fungovat. Optimální množství vody, které po ránu vypijete, by se mělo pohybovat okolo půl litru. Je to na vás moc? Začněte postupně. První den si večer připravte zhruba dvě decky vody a tu vypijte hned po probuzení na lačno. Po čtyřech dnech přidejte další 1 dcl, až dosáhnete výše zmíněného ideálního množství.

Přečtěte si také: Jak zajistit, aby vaše děti dodržovaly pitný režim? Dětské láhve na vodu jsou ideální dárek

Jakou vodu konzumovat?

Možná přemýšlíte nad tím, jakou vodu po ránu pít. Balenou, kohoutkovou nebo nějak upravenou? Ideální je převařená voda, kterou necháte ustálit při pokojové teplotě od večera do rána. Pokud si večer nestihnete vodu připravit, sáhněte raději po čerstvě přefiltrované vodě z filtrační konvice a nechte ji alespoň pár minut odstát, aby získala pokojovou teplotu. Rozhodně po ránu nepijte studenou vodu přímo z lednice. Nezapomeňte, že pro optimální fungování filtrační konvice, je nutné v ní pravidelně měnit filtry. Pokud budete dodržovat tento pravidelný režim, můžete první pozitivní výsledky pozorovat přibližně po měsíci.

Tip reakce: Máte raději čaj? Wellness a a bylinné čaje podpoří vaši životní pohodu

Co vám přinese ranní pité vody na lačno?

Kromě podpory přirozené detoxikace můžete dosáhnout také zrychlení metabolismu a zlepšení kondice tlustého střeva. Pokud přitom nebudete konzumovat nadměrné množství potravin, budete moci pozorovat také stabilizaci vaší tělesné hmotnosti anebo rovnou její redukci. Pravděpodobně se zlepší také kondice vaší pokožky, která vlivem dehydratace získala předčasné vrásky. Změnu poznají i vaše vlasy a nehty. Nedostatek tekutin se v jejich případě totiž projevuje zvýšenou lámavostí a třepivostí.

Podpořte svoji imunitu

Silnou obranyschopnost potřebujete nejen pro boj s infekčními chorobami, ale také pro každodenní zápolení s nástrahami života. Právě vaši imunitu pravidelné ranní pití vody na lačno skvěle podpoří. A když už přece jen nemoci podlehnete, vaše rekonvalescence nebude tak náročná. Voda pomáhá hydratovat a odplavovat toxiny, čímž dodává tělu potřebnou vzpruhu. Takže kromě odolné imunity budete mít také silné tělo, které odolá lecjakým nástrahám.

Zapomeňte na pálení žáhy

Jak často se vám stává, že se přejíte nebo vypijete přílišné množství alkoholu či kávy a pak vás pálí žáha? Prevencí proti tomuto nepříjemnému pocitu je samozřejmě omezit přejídání. Pití odstáté vody ráno na lačno ale pomůže také velmi efektivně odplavit kyseliny z jícnu do žaludku a zbaví vás nepříjemných pocitů. Zároveň žaludek připravíte na nadcházející snídani.

Pro kondici vašeho vylučování

Pití vody po ránu je prospěšné i pro močové cesty. Působí preventivně proti zánětům a ředí kyseliny, které se nakonec dostanou do ledvin. Čím více pijete, tím více vyplavujete odpadní látky, a tím proplachujete močové cesty. Snížíte také nepříjemný zápach při vylučování moči a budete mít měkčí stolici. S množstvím denního množství tekutin to ale nepřehánějte. V této oblasti je jakýkoliv extrém nebezpečný. Dodržujte doporučení počítající zhruba s 30 ml tekutin na 1 kg vaší tělesné hmotnosti.



Související produkty