Zbavte se nepříjemných pachů ve své lednici snadno a účinně

Zažil to už snad každý z nás - otevřete lednici a místo příjemné vůně čerstvých potravin vás zasáhne vlna nepříjemných pachů.

Tento problém trápí řadu domácností, a to nejen kvůli nepříjemnému zápachu, ale také kvůli čistotě a hygieně lednice, kde skladujete jídlo.

Příčiny tohoto nevábného problému

Stojíte-li před otevřenou lednicí a cítíte místo očekávané vůně nepříjemný zápach, nejste v tom sami. Tento běžný problém může mít několik příčin a jejich odhalení je prvním krokem k jejich vyřešení. Zápach z lednice je totiž nejen nepříjemný, ale také může ovlivnit trvanlivost a kvalitu potravin. 

Jednou z nejčastějších příčin nepříjemných pachů v lednici jsou zbytky jídla. Staré nebo zkažené jídlo může produkovat zápach, který se šíří po celé lednici. Dalším viníkem může být špatné čištění. Pokud se v lednici hromadí drobné zbytky jídla nebo tekutin, stávají se živnou půdou pro bakterie a plísně. Kondenzace a bakterie jsou dalšími viníky, kteří se na tomto problému podílejí. Nadměrná vlhkost v lednici podporuje růst bakterií a plísní, které jsou zdrojem zápachu.

Vsaďte na účinný pohlcovač pachů

Praktickým pomocníkem v boji proti nepříjemným pachům v lednici je WPRO PurifAIR. Inovativní produkt, který pomůže udržovat vaši lednici nejen čistou, ale také voňavou. Tento pohlcovač pachů pracuje na principu absorpce. Je vybaven fitrem Microban, který je navržen tak, aby efektivně zachytával a neutralizoval širokou škálu pachů, které se v lednici mohou objevit. Tím zabraňuje tomu, aby se tyto pachy šířily nebo se v lednici udržovaly. Výsledkem je svěží lednice bez zápachu. Aktivní uhlí s příměsí zinku ve filtru Microban odstraňuje nepříjemné zápachy až o 70 % a pomáhá bojovat proti bakteriím a plísním, které se ve vaší lednici mohou tvořit. 

Dlouhodobá ochrana díky filtru Microban

Aby filtr Wpro Purifair chránil vaši lednici a fungoval tak, jak má, je nezbytné pravidelně měnit jeho filtr. Postupem času se absorpční filtr svým používáním „nasytí“ a jeho účinnost klesá. Pravidelná výměna filtru vám zajistí, že pohlcovač pachů bude i nadále plně funkční. Zároveň, včasnou výměnou filtru, předejdete růstu bakterií nebo plísní, které by mohly vzniknout na starém, používaném filtru. 

Nemusíte se bát, výměna náhradních filtrů pro WPRO PurifAIR je velmi jednoduchá. Náhradní filtry jsou snadno dostupné a pro jejich výměnu filtru jednoduše vyjmete starý filtr ze svého WPRO PurifAIR a vložíte nový na jeho místo. Navíc stačí filtr vyměnit jednou za 6 měsíců a pokud byste zapomněli, elektronický indikátor vám vždy připomene jeho opotřebení a stav baterie.

Alternativní způsoby v boji proti nepříjemným pachům

Kromě používání speciálních produktů jako WPRO PurifAIR můžete vyzkoušet i různé domácí metody, které vám v boji proti nepříjemným pachům v lednici mohou pomoci. 

Soda bikarbona

Jeden z nejznámějších domácích prostředků, který má v domácnosti sto využití, je soda bikarbona. Dokáže totiž absorbovat nepříjemné pachy. Stačí, když umístíte otevřenou nádobu se sodou do lednice a necháte ji působit. 

Kávové zrna

Kávové zrna můžete využít jako přírodní odstraňovače pachů, pohlcují nepříjemné zápachy a za sebou zanechávají jemnou kávovou vůni.

Citrusová kůra

Citrusová kůra se v domácnosti běžně používá jako přírodní osvěžovač vzduchu. Umístěte kůru z citronů nebo pomerančů do lednice a pomůže vám neutralizovat zápachy a zároveň provoní lednici příjemnou vůní.

Tyto praktické domácí metody bývají účinné, ale mají svá omezení. Soda bikarbona sice dokáže absorbovat některé pachy, ale její účinnost není tak dlouhodobá a je potřeba ji častěji vyměňovat. Zrnka kávy a citrusová kůra sice vaši lednici provoní, ale ne vždy účinně odstraní stávající nepříjemné pachy. Zatímco domácí metody mohou být dobrým řešením pro dočasné odstranění pachů, Wpro Purifair nabízí komplexnější a dlouhodobější řešení pro udržování čistoty a boji proti bakteriím a plísním. 

Nezapomeňte, že pravidelná výměna filtrů je klíčem k udržení vaší lednice svěží a hygienické. Pohlcovač pachů Wpro Purifair je vaším spolehlivým partnerem v udržování čistoty a svěžesti vaší lednice. Vyzkoušejte jej a užívejte si čistotu a svěžest vaší lednice každý den.



Související produkty