Zpátky do školy! Co všechno dítko potřebuje pro fantastický školní rok?

Prázdniny se pomalu blíží ke svému konci. Pokud máte doma malého školáka, určitě už opatrně pokukujete po nabídce školních potřeba a nezbytností, které mu návrat zpátky mezi spolužáky zpříjemní.

mepal láhevCo by malému školákovi nemělo v září chybět? Máme pro vás praktický seznam!

Aktovka, taška nebo školní batoh

Vypravujete do školy prvňáčka anebo jste se rozhodli pořídit stávajícímu školákovi novou aktovku, či školní batoh? Pak na něm rozhodně nešetřete. Dítko bude na zádech nosit podstatnou váhu. Takže batoh nebo školní aktovka by mu měla dobře sedět, neklouzat a každodenní cestu do školy i zpátky domů zpříjemňovat optimální ergonomií. Batoh do školy nebo aktovka jsou ze školní výbavy největší investicí. Ta se však rozhodně vyplatí, protože kvalitní kousek vydrží mnoho let.

Penál a psací potřeby

Podobně jako aktovka je důležitý i pečlivě vybavené pouzdro. Do výběru motivu penálu určitě zapojte i děti. Dbejte však na to, aby bylo pouzdro dobře organizované a žáček se v něm snadno zorientoval. U mladších dětí by měly jít psací potřeby snadno zastrkat do jednotlivých přihrádek a gumiček, u starších dětí stačí pořídit jen pouzdro na zip (neboli etue), kam hodí to nejdůležitější. Z psacích potřeb nezapomeňte na pero, tužky a pastelky, (ideálně ty trojhranné pro lepší úchop), temperové a vodové barvy, fixky, gumu, pravítko, strouhátko, kružítko a další nezbytnosti, jejichž seznam vám určitě na konci předchozího školního roku sepsala paní učitelka.

Lahev a box na svačinu

Vyvážená, čerstvá a chutná svačina je základ dne malého školáka! Aby ji nemusel složitě dolovat ze šustivých sáčků, pořiďte mu praktický svačinový box. V nabídce máme třeba boxy značky Mepal, které malé žáčky potěší nejen originálním designem, ale také řadou vychytaných funkcí. K boxíku nezapomeňte pořídit i praktickou lahev na pití, která by měla být ergonomicky tvarovaná pro snadnější úchop, a její objem by měl činit minimálně 400 ml.

  • Náš tip: Při nákupu svačinových boxů a lahví na vodu pořiďte raději dva kousky. To pro případ, že by školák nádobí ztratil nebo u vás doma zrovna uvázlo v myčce nádobí.

Přečtěte si také: Dětské láhve na vodu jsou ideální dárek

Sešity a desky na ně

Malí školáčci si nejčastěji vystačí se sešity formátu A5 o 20 nebo 30 listech. U starších školáků se pak už nevyhnete nákupům sešitů bez linek, s linkami, ale i čtverečky. Často budete muset pořizovat nejen formát A5, ale také spoustu „áčtverek“. Seznam vhodných sešitů pravděpodobně vyučující doplní během prvního školního týdne. Ještě než tenhle seznam obdržíte, můžete zatím pořídit desky na sešity. Tvrdý box ochrání výkresy i sešity před ohnutými rohy i zmačkáním.

  • Náš tip: Kromě desek pořiďte školákovi taky vhodné obaly. Pro ty ale skočte až ve chvíli, kdy od paní učitelky dostanete seznam sešitů a dítko bude mít většinu učebnic doma. Některé učebnice vás totiž mohou potrápit nestandardními formáty, na které budete obaly shánět jen velmi obtížně. Proto se obrňte trpělivostí.

Mohlo by vás zajímat: Pitný režim dětí v létě: Vyzkoušejte triky s brčkem nebo filtrační konvicí

Pytlík na tělocvik

Přihodit věci na tělocvik do batohu k učebnicím i svačině není ani praktické, ani hygienické. Proto dítku pořiďte pytlík na přezůvky a potřeby do tělocviku. Tihle praktičtí pomocníci jsou dostupní v mnoha atraktivních designech pro malé i velké školáky. Oblíbení jsou například ti s motivy pohádkových postav nebo akčních hrdinů.

Přezůvky

Neberte tuhle obuv pouze jako „obyčejné bačkory“. Mějte totiž na paměti, že děti v nich stráví podstatnou část dne. Vhodné přezůvky by proto měly mít podrážku tlustou maximálně 2,5 cm a anatomicky vytvarovanou stélku. Zároveň by měly pevně obepínat patu a vpředu měly být dostatečně široké a kulaté. Při výběru vsaďte na ty, které jsou ušity z prodyšného materiálu. To pro to, aby se noha zbytečně nepotila a nevznikaly plísně.



Související produkty