Dětské láhve na vodu jsou ideální dárek

Chystáte se na návštěvu k přátelům, kteří mají děti, a rádi byste se před nimi blýskli zajímavým dárkem, který bude zároveň praktický? Darujte hydrataci.

Především dětský organismus ji potřebuje a je nutné na to nezapomínat. I když mají děti neustále přístup k pitné vodě, často na konzumaci tekutin zapomínají. Dětská láhev na vodu jim pomůže s připomínáním dodržování pitného režimu.

sigg dětská láhevStylový potisk a lákavý design

Aby děti láhev na vodu rády používaly, je potřeba, aby měla opravdu lákavý vzhled. Děti zkrátka potřebují vědět, že i s lahví na vodu si mohou hrát anebo se s ní pochlubit před kamarády. Pro holčičky proto pořiďte stylovou dětskou láhev na vodu s nosorožcem, chlapci zase ocení láhev laděnou do motivů aut z jejich oblíbeného seriálu. Pokud chcete rychle zkontrolovat, kolik tekutiny dítě vypilo, pořiďte mu láhev, která je průhledná. I tak na sobě může mít motivy, které z ní vytvoří atraktivní doplněk pro vašeho malého prince i princeznu.

Potřeba příjmu tekutin u dětí

Děti potřebují více tekutin než dospělí. Ty úplně nejmenší děti jsou dokonce na nedostatek tekutin extrémně citlivé a snadno se dostanou do stavu dehydratace, která se projevuje mimo jiné zvýšenou spavostí a horším udržením pozornosti. K rozvoji dehydratace u dětí nejčastěji dochází v průběhu chorob trávicího traktu. Pokud dítě zvrací, ztrácí tekutiny, které je potřeba urychleně doplňovat. Podobně lze velmi rychle ztratit tekutiny i při průjmu. Velké ztráty vody doprovázejí také horečnaté stavy nebo zvýšená tělesná aktivita. A právě ta může být příčinou dehydratace u školních dětí, které se v zápalu hry anebo vyučování zkrátka zapomenou napít. Nevnímají pocit žízně a přebijí jej dalšími událostmi. Pokud je ale do školy vybavíte dětskou lahví na vodu, můžete si být jisti, že se napít nezapomenou.

Tip pro vás: Nechcete, aby se dětem voda z láhve vylila v aktovce? Pořiďte jim některou z dětských lahví na vodu SIGG, které jsou po uzavření dokonale vodotěsné.

Proč by děti měly dodržovat pitný režim?

V konečném důsledku může předcházení dehydrataci pomoci dítěti udržet pozornost po delší dobu. To se vyplatí především, pokud musí po tělocviku absolvovat další náročné vyučování spojené například s testy anebo zkoušením. Pokud bude jeho organismus dostatečně hydratovaný, bude se moci lépe soustředit, a tedy i podat lepší školní výkony.

Jak zjistit jestli je vaše dítě dehydratované?

Test na zjištění dehydratace spočívá v pečlivém sledování vašeho dítěte. Neobjevily se mu v poslední době pod očima tmavé kruhy? Jak reaguje jeho kůže na stisk? Když vytvoříte mezi prsty z kůže dítěte kožní řasu, měla by se po jejím puštění rychle vyrovnat. V případě dehydratovaného dítěte dochází k jejímu vyrovnání velmi pozvolna. U dehydratovaných dětí lze také pozorovat vysušené sliznice. Tento stav nejsnáze poznáte na jazyku. Obecně platí, že těžká dehydratace, při které už hrozí poruchy krevního oběhu, je spojena se ztrátou hmotnosti na vodě větší než 10 %.

Na co se zaměřit u dětských lahví na vodu?

Při koupi láhve na vodu pro vaše děti se zajímejte především o to, z jakého materiálu je láhev vyrobena. Použitý plast by neměl obsahovat škodlivé BPA (Bisfenol A), ani látky které obsahují ve svém složení ftaláty či estrogen. Nechcete-li, aby se vaše dítě díky své neopatrnosti při každém napití polilo, pořiďte mu láhev s integrovaným brčkem, kterou je možno nechat při pití ve vertikální pozici.

Jaké jsou výhody používání lahví na vodu?

Koupí opakovaně plnitelích lahví na vodu pro děti i dospělé se budete podílet na ochraně životního prostředí. Místo jedné láhve, kterou naplníte kohoutkovou vodu, byste totiž museli koupit větší množství lahví balené vody. Kde by pak skončily jednorázové plasty, které se na jejich výrobu používají?



Související produkty