Není čaj jako čaj. Znáte exkluzivní čajové směsi Kusmi Tea?

Patříte mezi milovníky kvalitního čaje? Pak pro vás máme jednu novinku z naší nabídky. Jde o čaje Kusmi Tea, jejichž tajemství vám odhalíme v dnešním článku.

Tajemství opředené legendami

Kusmi Tea nejsou ve světě kvalitních čajů žádným nováčkem. Abychom ale naplno ocenili jejich unikátnost a potenciál, musíme se vrátit v čase až do roku 1867. Právě tehdy jistý Pavel Michajlovič Kusmičov namíchal první čajovou směs s názvem Bouquet of Flowers. S největší pravděpodobností ale vůbec netušil, že si tenhle čaj oblíbí samotný ruský car.

Jeho složení bylo tajné a receptura je dodnes přísně střeženým tajemstvím. Možná i to byl jeden z důvodů, proč byl Kusmičovův syn Vladimir pod tlakem politických nepokojů donucen přesunout výrobu čajových směsí do Francie. Nově se začaly jeho směsi prodávat pod názvem Kusmi Tea. Ve finále se ukázalo, že šlo o skvělý tah s obrovským potenciálem.

Ačkoli byla historie čaje Kusmi Tea protkána řadou nepříznivých událostí, a v roce 1972 dokonce hrozil úplný zánik firmy, noví majitelé se naštěstí postarali o její vzkříšení. Do povědomí milovníků čajů se tak Kusmi Tea znovu dostává v roce 2003, kdy upadající firmu převzala společnost Sylvaina a Clauda Orebiových – bratrů z mocné obchodnické dynastie.

Když se voňavá historie mísí s moderní současností

Nově byly pod značkou Kusmi Tea představeny zbrusu nové čajové směsi, které ale vycházely z tradičních receptur slavných zakladatelů. Tyto směsi noví majitelé převlékli do sedmi desítek barevných dekorativních plechovek, oživili distribuční sítě a investovali taky do posílení mezinárodního renomé značky.

Základ historických ruských čajových směsí tvoří charakteristická chuť čaje Earl Grey ve spojení s citrusy a kořením, které klasickou hořkost černého čaje žádaným způsobem zjemňují. Mezi absolutní bestsellery patří nepochybně směs Bouquet of Flowers (Earl Grey, bergamot, květiny a citrusy), řada Prince Vladimir Tea (Earl Grey, citrusy, vanilka a koření) nebo Imperial Label (zelený čaj, pomeranč, skořice a rakytník).

5 důvodů, proč ochutnat čaje Kusmi Tea

  1. Obrovská nabídka lahodných čajových směsí z celých čajových lístků sbíraných pouze v prověřených lokalitách
  2. Na sedm desítek krásných plechových dóz v atraktivním barevném provedení, které se hodí třeba jako dárek nebo milá pozornost
  3. Pět čajových kategorií, které zalahodí chuťovým pohárkům i toho nejnáročnějšího milovníka poctivého čaje
  4. Tradiční recepty, které jsou přísně střeženým tajemstvím už od roku 1867
  5. Unikátní čajové směsi Kusmi Tea, které vás donutí povznést obyčejné zalití hrnku či konvice na malý čajový obřad

Dáte přednost klasice nebo vyzkoušíte wellness varianty?

V naší nabídce čajových směsí Kusmi Tea narazíte na klasické varianty, které si oblíbila i zmíněná rodina ruského cara, tak i moderní wellness řadu s prokázanými pozitivními účinky na naše tělo i mysl. První zmíněné kategorii (ruské směsi) dominují černé aromatizované čaje, které jsou ochucené citrusy a kořením.

Pokud dáváte přednost klasickým variantám a silné chuti černého čaje, jistě vašim chuťovým pohárkům zalahodí řada klasických černých čajů s výtažky vanilky nebo čokolády. Oblíbili jste si spíše zelené čaje? Právě pro vás je připravená řada aromatizovaných zelených čajů doplněných o extrakty z květin nebo ovoce.

Potřebujete pročistit tělo nebo mysl? Pak vyzkoušejte některý čaj z řady wellnes, která se může pochlubit řadou pozitivních účinků souvisejících s naší vytrvalostí a detoxikací. Když k tomu všemu připočtete ještě delikátní chuť, jen stěží budete hledat konkurenta.

Poslední kategorií jsou bylinné a organické směsi Kusmi Tea, které obsahují pouze suroviny splňující přísná kritéria pro označení „organic“, které vybranému čaji uděluje nezávislá certifikační autorita. Kontrolovány v tomhle případě samozřejmě nejsou jen vstupní suroviny, ale i proces kompletace a balení výrobků. To vše pro to, aby nebylo pochyb o tom, že „bio“ a „organic“ nejsou pro Kusmi Tea jen fráze, ale že jde o skutečný závazek.