S využitím univerzálních mezikusů mezi pračku a sušičku zafixujete pevně přístroj jakékoliv značky

Rádi byste si pro usnadnění práce a ušetření času pořídili sušičku prádla, ale nedaří se vám najít místo, kam by ji ve vaší malé koupelně bylo možné usadit?

Nezoufejte a rozhodně své sny nevzdávejte. I v malých koupelnách je možné mít oba tyto přístroje naráz a prát i sušit zároveň. Sušičku lze totiž pohodlně nainstalovat na pračku. Podmínkou je ovšem přední plnění pračky. Díky instalaci sušičky na pračku ušetříte nejen místo v koupelně, ale také budete s mokrým prádlem při přemísťování z pračky do sušičky vykonávat jen minimální pohyb. Aby sušička na pračce dobře držela a vibrace, které vznikají při její činnosti, nezpůsobil pád, je potřeba ji opravdu pevně uchytit. K tomu slouží speciální mezikusy přímo určené k tomuto použití.

Bezpečnost a jednoduchost

Asi nejlepším řešením při nákupu sušičky je volba stejné značky, od jaké máte i pračku. Výrobce totiž již počítá s tím, že bude potřeba sušičku na pračku upevnit a dokáže vám nabídnout originální mezikus, s jehož pomocí vše zvládnete bez potíží. Jestliže však z nějakého důvodu nákup obou přístrojů od stejné značky není možný, existuje i tak spolehlivé řešení v podobě univerzální mezikusu mezi pračku a sušičku. Na jejich produkci se zaměřuje například Whirpool, jehož plastové spojovací mezikusy si můžete dopřát dokonce i s výsuvnou policí, na kterou je možno odkládat prádlo během vyprazdňování anebo plnění sušičky.

Proč si pořídit univerzální spojovací mezikus?

S plastovým spojovacím mezikusem Whirlpool WPro SKS101 s poličkou snadno zafixujete sušičku na pračce, ale také ušetříte spoustu místa ve vaší domácnosti. V případě univerzálních mezikusů si sám uživatel musí zajistit odpovídající rozměry dílu tím, že změří pračku i sušičku. Většinou je to dostačující, protože tyto díly jsou konstruovány tak univerzálně, aby vyhovovaly přístrojům většiny značek. Výsuvná polička je navíc velice praktická a využijete ji například na odložení prádla před vložením do sušičky. Aby byla pračka i se sušičkou co nejstabilnější a vibrace z celé sestavy se nepřenášely do okolí, je vhodné nainstalovat pod pračku antivibrační podložku, jež vibrace dokonale pohltí.

K čemu je na mezikusu dobrá polička?

Například univerzální mezikus Whirlpool WPro SKP101 obsahuje kromě výsuvné poličky také praktický věšák. Kromě toho, že si můžete na poličku odložit prádlo, které jste ze sušičky právě vyndali anebo ho do ní vkládáte, je možné na věšáku dosušit mírně vlhké prádlo, které sušička nezvládla dokonale zpracovat. To vede k další úspoře místa ve vaší koupelně a navíc dokonale využijete úplně každý prostor.

Co si ohlídat při koupi univerzálního mezikusu mezi pračku a sušičku?

Především rozměry. Jak již bylo zmíněno, toto je plně na uživateli. Proto pečlivě změřte pračku i sušičku a kupujte jen takový mezikus, který jim rozměrově odpovídá. Zajímejte se také o maximální možné zatížení mezikusu i přídavné police a snažte se jej nepřekračovat. Ještě předtím, než konkrétní mezikus objednáte, měli byste se ujistit, že jej v případě nekompatibility s vašimi přístroji bude možné bez potíží vrátit. V případě univerzálních mezikusů totiž toto riziko hrozí více než u těch originálních.

Výhody instalace mezikusu mezi pračku a sušičku

Použijete-li mezi pračku a sušičku mezikus, boudou vám dva přístroje stát na místě určeném pro jeden. To je výhodné zejména, máte-li pouze malou koupelnu s nedostatkem místa. Budete také šetřit vaše záda, protože prádlo po vyndání z pračky rovnou přemístíte do sušičky. To znamená, že se nebudete muset ohýbat dvakrát. V průběhu odstřeďování, během něhož vznikají velké vibrace, se nemusíte obávat, že sušička spadne. Mezikus navíc sami nainstalujete během jediné chvilky. Je to opravdu snadné.



Související produkty