Užitečné tipy, které vám zpříjemní používání katalytické aroma lampy

Jak si však její používání můžete ještě více zpříjemnit a zbavit tak svůj domov efektivně nežádoucích virů, bakterií, alergenů a dalších nečistot a zároveň mu dodat příjemnou vůni?

Katalytické aroma lampy patří k modernímu vybavení domácnosti, které si díky cenové dostupnosti může dovolit téměř každý. Zbaví váš domov nepříjemného zápachu po cigaretovém kouři, vaření aromatických jídel, ale i z trusu domácích mazlíčků. Díky jejich použití snadno získáte zdravé prostředí vhodné i pro alergiky. Nástup účinku po aktivaci lampy je navíc opravdu rychlý. Jak si však její používání můžete ještě více zpříjemnit a zbavit tak svůj domov efektivně nežádoucích virů, bakterií, alergenů a dalších nečistot a zároveň mu dodat příjemnou vůni?

Užijte si svěží atmosféru domova

Aby kámen v katalytické aroma lampě dlouho vydržel, používejte k jejímu provozu vždy pouze originální náplně určené do katalytických lamp, jejichž složení zajišťuje nejen to, že bude katalytický proces probíhat odpovídajícím způsobem, ale také budete mít jistotu, že se do ovzduší neuvolní nežádoucí látky. Používání originálních náplní zajistí jak dezinfekci vzduchu, tak jeho dokonalé provonění. Aromalampu můžete používat v jakékoliv místnosti vašeho bytu či domu. Doba použití i jeho četnost je čistě na vaší volbě. Pro základní provonění místnosti však stačí již pouhých 15 minut provozu lampy. Abyste předešli nechtěným úrazům, postavte aromalampu na rovný povrch a zamezte její manipulaci dětmi a domácími zvířaty. Dbejte také na dostatečnou vzdálenost od hořlavých materiálů. Speciální kámen je v době použití lampy velmi horký, a proto by mohl způsobit klidně i požár.

Dostatečně větrejte

Katalytická lampa není všespásným řešením, které by zamezilo nutnosti větrání. I v případě, že ji interiéru používáte, nezapomínejte pravidelně otevírat okna a měnit v bytě vzduch. Zapálení katalytické lampy by se mělo stát jakýmsi pomyslným zakončením úklidu ve vašem bytě. Při prvním použití katalytické lampy vás může vyděsit výška plamene, která se může pohybovat klidně i okolo 10 cm. Buďte proto opravdu opatrní. Postupem času, jak budete kámen používat častěji, může se při zapalování výška plamene ustálit okolo 5 cm.

Vůni vybírejte opravdu důkladně

Při výběru nové vůně do katalytické aroma lampy byste měli myslet především na to, že náplň o objemu 500 ml může nepřetržitě hořet až 24 hodin. To je poměrně dlouhá doba na to, aby vám vůně, která vám bude zapáchat, znepříjemnila život. Naštěstí je k dispozici široké spektrum vůní a odérů, ze kterých si tu svoji vybere téměř každý. Jestliže jste katalytickou aroma lampu ještě nikdy předtím nepoužili, vsaďte zpočátku raději na jemnější vůně s tóny citrusů a květin, jako je například Maison Berger Paris Citronella anebo Maison Berger Paris Lavender Fields. I v případě, že vám nebudou příliš vonět, nebude vám jejich vůně v interiéru překážet. Teprve po jejich vyzkoušení, kdy si již budete umět představit, jak intenzivní může vůně z katalytické lampy být, přisupte k intenzivnějším a smyslnějším vůním, jako je například Maison Berger Paris Virginia Cedarwood, dřevitá vůně libanonského cedru ve spojení se santalem a quajakem.

Chcete jen pročistit vzduch anebo jen zlepšit náladu?

Dokonalým řešením pro odstranění tabákového zápachu, ale i jiných nežádoucích odérů v bytě je Maison Berger Paris neutrální čisticí směs, kterou lze mimo jiné také použít k naředění směsí s parfémem a korekci jejich intenzity, ale i prodloužení jejich výdrže. Pro navození atmosféry lze využít vůně, které eliminují špatnou náladu. Jde především o vůně s příměsí pomeranče či mandarinky spojené s kořením. Ideální je k tomuto účelu vůně Maison Berger Paris Orange Cinnamon, která je kombinací smyslného pomeranče se skořicí, pepřem a jemnou vanilkou.

Nezapomínejte na uzávěr

Aby bylo použití katalytické aroma lampy bezpečné, nasazujte po každém jejím použití na její vrchol uzávěr, který zamezí přívodu kyslíku a zajistí uhašení lampy. Uzávěr nechte na lampě i v době, kdy je aroma lampa v nečinnosti. Předejdete tak nutnosti čistění kamene z důvodu ucpání jeho pórů. A v neposlední řadě si nezapomeňte svoji aroma lampu také dokonale užít. Vůně z ní má sloužit nejen k dezinfekci prostoru, ale také ke zlepšení vaší nálady.



Související produkty