Wellness a bylinné čaje podpoří vaši životní pohodu

Co si představíte, když se řekne wellness čaj? Většina lidí si okamžitě vybaví čaj s ovocně-svěží chutí, který se pije pro zlepšení pohody.

Kromě toho si mnozí spojují wellness čaje také s detoxikací a hubnutím. Jaká jsou však skutečná fakta o těchto nápojích a proč by se měly stát i součástí vašeho pitného režimu?

Wellness čaje jsou pro každého

Wellness čaje se používají již po staletí pro své pozitivní účinky na zdraví. Jen se tak možná zpočátku neoznačovaly. První záznamy o používání bylin k přípravě čajů pocházejí z doby kolem roku 2700 př. n. l. z Číny. Termín wellness je však ryze novodobý. Je odvozen z anglického slova "well-being" a lze jej přeložit jako "pohoda", "štěstí" nebo "zdraví". Wellness je tedy obecně chápáno jako stav fyzické, duševní a sociální pohody. V současné době se pojem wellness často používán v souvislosti s preventivními opatřeními k udržení nebo zlepšení vlastního zdraví. Toho lze dosáhnout například tím, že se bude věnovat větší pozornost vyvážené stravě, pohybu a relaxaci. V této souvislosti mohou hrát důležitou roli bylinné čaje, které jsou obecně velmi dobře snášeny a mají jen málo vedlejších účinků. Většina z nich navíc dobře chutná a je velmi osvěžující.

Nejoblíbenější bylinné čaje

V současné době je na trhu mnoho různých druhů wellness čajů. Nejoblíbenější jsou ty ze zázvoru, levandule, heřmánku a máty peprné. O zázvorovém čaji se říká, že má pozitivní vliv na trávicí soustavu a pomáhá snižovat nevolnost. V tomto ohledu je dokonce doporučován ke střídmé konzumaci i těhotným ženám. Říká se, že má také příznivý účinek při nachlazení a chřipce. Wellness čaj s obsahem skořice a zázvoru najdete v dárkovém setu Kusmi Tea Wellness Teas pod označením Boost. Mátový čaj, stejně jako zázvorový čaj, má údajně pozitivní vliv na trávicí systém. Kromě toho je také osvěžující a povzbuzující. V chuťově vyvážené směsi s lékořicí a verbenou ho najdete ve wellness čaji Kusmi Tea Organic Be Cool.

Mohlo by vás zajímat: Mezi wellness čaje je počítán také zelený čaj. Víte, jsou jeho výhody?

Jak poznat kvalitní wellness čaj?

Existuje mnoho bylin, které lze použít k přípravě wellness čajů. Nejdůležitější je, aby bylinky byly kvalitní a čerstvé. Jen tak je zajištěno, že si čaje zachovají plné aroma a blahodárné účinky. Při nákupu wellness čajů byste se proto měli ujistit, že pocházejí z renomovaného zdroje. Sázkou na jistotu jsou v tomto ohledu bylinné čajové směsi Kusmi Tea, které jsou míchány již od roku 1867. Díky tomu si je mohl oblíbit i ruský car. Značka se později zabydlela ve Francii, odkud expandovala do celého světa. Všechny bylinné čajové směsi Kusmi Tea jsou vyrobeny ze 100% přírodních surovin a neobsahují žádná umělá aromata, barviva ani konzervační látky. Použité byliny jsou té nejvyšší kvality a pocházejí z trvale udržitelného pěstování. Všechny wellness čaje Kusmi Tea jsou navíc certifikované jako bio.

Jak správně připravit wellness čaj

Příprava wellness čajů je obecně velmi snadná. Bylinky jsou obvykle již smíchány ve správném poměru a stačí je jen několik minut louhovat v horké vodě. Do šálku nebo hrnku nalijte čerstvě uvařenou vodu a přidejte 1 čajovou lžičku bylinné čajové směsi. Nechte louhovat 5-7 minut a občas zamíchejte. Wellness čaj můžete podle chuti osladit medem, agávovým sirupem nebo jiným přírodním sladidlem. Pokud chcete přidat mléko, ujistěte se, že je čaj již studený, protože jinak by se mohly zničit prospěšné složky bylin. Kromě toho by se mohlo mléko v čaji srazit, což by vedlo ke zhoršení jeho chuťových vlastností.

Náš tip: Usnadněte si přípravu bylinného čaje díky praktické konvičce Filter Logic.



Související produkty