Udělejte z obyčejného sprchování akt znovuzrození

Horká vana nebo sprcha je skvělým způsobem, jak si v zimě užít příjemnou chvíli a zároveň posílit svou kondici.

Podzimní a zimní období nás vyhání z přírody a čím dál více nás uvrhá do spárů wellness světa. Dokonce i tu pravidelnou denní očistu si doma užíváme nějak více. Jde o jednu z mála příjemností, které svému tělu můžeme v zimě nabídnout. Na sluneční paprsky můžeme na pár měsíců zapomenout, a pokud nemáme čas na pravidelnou návštěvu solária, je horká vana nebo sprcha prostředkem, na který spoléháme na cestě k lepší zimní kondici.

Obyčejná sprcha? Ne! Rituál

Jedno polohová plastová sprchová růžice s obsahem bioaktivních minerálních kamenů se postará o snížení obsahu chlóru ve vodě. Kromě toho bude proud vody z ní rovnoměrně distribuován na vaše tělo a v neposlední řadě bude voda krásně provzdušněna. To mimo jiné znamená, že si sprchu nebývale užijete. Ale také se vám nebude na sprchové hlavici usazovat vodní kámen, jak jste zvyklí u té běžné.

Přečtěte si také: K wellness rituálu patří také dokonalá vůně. Víte, jak můžete využít ve svůj prospěch aroma silice?

Více, než jen sprchová růžice

Ruční sprchová růžice Slezák Rav PS0054 s mikro proudem není jen tak obyčejná sprchová růžice. Je to jedinečný způsob, jak proměnit každodenní sprchování v úžasný rituál, který vám umožní vychutnat si pocit jemných a uvolňujících kapek vody na vaší pokožce. Mikro otvory vypálené do sprchové růžice pomocí pokročilé laserové technologie zajišťují dokonalý tlak vody, ale také to, že se i slabý proud vody stane výjimečným zážitkem. Přitom spotřebujete až o třetinu méně vody než při použití běžné sprchy. Součástí této sprchové růžice je filtr, který obsahuje 3 druhy kamenů.

Maifanitové kameny filtrují těžké kovy a zvyšují účinek minerálů prospěšných pro vaši pokožku. Dále pak zeolitové kameny pro filtrování nečistot ve vodě a turmalínové kameny, které jsou ideální pro zvýšení obsahu kyslíku ve vodě a její změkčení. Díky tomu zažijete při každodenním sprchování intenzivní pocit uvolnění. Filtr složený z těchto kamenů je ale ryze přírodní a jako takový se časem také zanese. Proto je potřeba ho v pravidelných intervalech měnit. V závislosti na tvrdosti vaší vody se tento interval pohybuje od 6 měsíců do 1 roku.

Mohlo by vás zajímat: Co takhle podpořit svoji zimní životní pohodu wellness a bylinnými čaji?

Koupejte se soli

Ne rozhodně vás nenabádáme k tomu, abyste si naplnili vanu kuchyňskou solí, vodou a pak se v ní vykoupali. I když ani to by pro vaše tělo nebylo špatné. Spíše ale vsaďte na ušlechtilou himalájskou sůl nebo sůl s přídavkem hořčíku, která vás přímo nabije energií. Solné koupele jsou starou formou přírodní medicíny a v posledních letech se staly velmi oblíbenými. Přidáním několika kapek esenciálního oleje do solné koupele ji můžete ještě více zpříjemnit, ale kupte si na to spíše kvalitní oleje. Solné koupele jsou známé jako hloubkově čisticí a také výborné pro péči o pokožku. Pomáhají snižovat stres, posilují imunitní systém a zlepšují krevní oběh. Proč je tedy nepoužívat i v zimním období?

Chcete šetřit vodou i při mytí nádobí?

Spotřebovávat méně vody můžete nejen při sprchování. Mnoho vody odteče i při mytí nádobí, a dokonce i při každodenním mytí rukou. Obyčejný perlátor za pár desítek korun sníží vaši spotřebu vody až o 40 %. Jeho instalace je jednoduchá a díky nízké ceně si ho můžete dovolit nainstalovat na více kohoutků v domácnosti. Voda tekoucí z perlátoru bude navíc krásně provzdušněná a rychleji z ní vyprchá chlór, což oceníte při její konzumaci. Máte doma opravdu hodně tvrdou vodu? Pak vsaďte na speciální perlátor s antivápennou úpravou, který nadměrnému usazování vodního kamene zabrání. Ani on sice nevydrží věčně, ale ve srovnání s běžnými modely, je na tom určitě lépe.



Související produkty