Jednoduchý trik pomůže vylepšit chuť polévek i nápojů

Ať už patříte mezi milovníky kávových specialit nebo si nedokážete představit oběd bez horké polévky, máme pro vás jednoduchý trik, jak chuť přípravových nápojů nebo pokrmů vylepšit.

Přístup k pitné kohoutkové vodě má v Česku naprostá většina domácností. Její kvalita se ale napříč republikou různí. Zatímco někde nám z kohoutků teče voda, která je svým složením a vlastnostmi nápadně podobná kojenecké vodě, jinde můžeme mít problém s její přílišnou tvrdostí, nepříjemnou chutí nebo vůní způsobenou chemickou úpravou.

Naštěstí existuje poměrně jednoduchý trik, jak kvalitu, chuť a vůni kohoutkové vody vylepšit. A s lepší chutí vody neodmyslitelně souvisí i chutnější nápoje, polévky, omáčky nebo další gurmánské speciality. Jak na to? Čtěte dál a dozvíte se to!

Přefiltrovaná voda je chutnější a šetrnější k našim spotřebičům

Onen trik spočívá v pořízení kvalitní filtrační konvice. Co tenhle moderní společník vlastně zvládne? Díky filtrům (některé pracují s uhlíkem, jiné třeba s kokosovými skořápkami), které jsou součástí těchto filtračních konvic, je voda nesrovnatelně chutnější.

Navíc z ní zmíněné filtry odstraňují nežádoucí zápach, vodní kámen, zakalení, usazeniny z vodovodního potrubí, případné další látky, které se mohou v kohoutkové vodě objevovat (např. herbicidy, pesticidy, zbytky léčiv apod.).

Zmíněné filtry se postarají o to, aby byla voda nejen chutnější, ale také šetrnější pro následné použití v kávovarech, varných konvicích nebo žehličkách. Oproti klasické kohoutkové vodě je ta filtrovaná totiž zbavená vodního kamene, který se nabaluje na topné spirály spotřebičů (typicky kávovarů a varných konvic), případně ucpává parní otvory u žehliček, čímž snižuje životnost těchto spotřebičů. Ve finále tak „zabijete“ dvě mouchy jednou ranou.

Filtrační pomocníci jako cesta k chutnějším pokrmům a nápojům

Díky moderním filtračním konvicím, jejichž bohatá nabídka je součástí našeho e-shopu, navíc z přefiltrované vody připravíte mnohem chutnější nápoje a pokrmy. A je úplně jedno, jestli dáte přednost poctivému espressu, oblíbenému čaji, osvěžujícímu koktejlu nebo horké polévce. Rozdíl zkrátka poznáte hned na „první ochutnání“!

Chcete mít čistou a chutnou vodu neustále u sebe? Není nic jednoduššího, než si pořídit praktickou filtrační lahev. Tu můžete sbalit s sebou na cesty, trénink, práce nebo třeba na poradu. V naší nabídce najdete filtrační láhve o objemu 0,6 l určené k opakovanému použití od renomovaných značek Brita a Dafi, které díky váze pouhých 33 gramů a ergonomickému designu mohou používat i děti.

Designovka, které to bude u vás slušet

Zmíněné filtrační konvice představují praktického společníka, který pomáhá s kontrolou kvality kohoutkové vody. Zároveň jsou ale designovou vychytávkou, jenž by neměla chybět v žádné moderní domácnosti.

Díky bohaté nabídce produktů několika světových výrobců filtračních konvic se už nemusíte omezovat jen na univerzální, avšak trošku nepraktickou, bílou barvu. Například oblíbená značka Brita, jejíž patrony v konvicích pracují s kokosovými skořápkami, uvedla na trh novou řadu konvic v mnoha atraktivních barevných provedeních – a to od žluté, růžové, až po moderní fialovou.

Naproti tomu výrobce Dafi vsadil na nadčasovou a elegantní černou i atraktivní mátovou. Pozadu ale nezůstala ani značka BWT, která vás mile překvapí růžovými, modrými a průhlednými variantami. Ke každé ze zmíněných konvic samozřejmě nabízíme i originální filtry, které zajistí několik stovek litrů chutné vody bez nežádoucích látek a chlorového zápachu.